20101030

Something Misery..

hehe.. aq balik umah ni lebih aktiv..
dok ostel lagi aktiv aktiv..
last nite pg urut tapak kaki.. first time oo~
tp besh jgak ah.. sbb mlm tu dapat tido nyenyak gilew..
tp kepada sesape yg bru nak mncube.. pastikan tempat y anda pegi tuh.. dijamin cara mngurut tu betul.. kalu pg slah tempat.. nant balik lagi teruk badan jadi.. hehe.. yg aq pg ni kat sentul.. kawan papa banjew.. name dy uncle goh.. baik gila woo.. dy wat aq ni mcm family dy kkdg.. hehe.. but.. wats ?? papa berkawan ngan chinese man.. hehe.. yah.. thats my daddy.. papa ni jenis yg satu malaysia punya orang.. "aq nak amik ni masok dalam sifat aq jgak" =)
papehal pon.. aq dah nak start blaja dlm semester baru balik nie.. so..
maybe on9 tu jejarang.. tp kkdg online jgak ah.. (ayat mcm keling..)
hehe.. xde lah.. kalu x bz.. bleh ah spend tyme depan lappy aq yg hyper cool nie.. hehe..
pada sume knkwn ku.. selamat memulakan pembelajran..
achieve more this tyme yah guys!!
and the bad news is.. ni hah.. kwn aq yg gile sorang ni.. FIZWAN... no matrik 09FA03007..
dy akan berpindah ke KLIUC.. dan x menyambung pelajran di same kolej ngan aq.. and thats the very cruel done by him.. oh fiyz.. sampai hati kau.. huhu (bajet je nak emo)
xpe2.. papehal pon.. nant aq nak KILLING SPREE ko aq ajak ah ko datg ostel.. hehe
*killing spree = audio game dlm DOta series..

20101024

Pity SelfNess..

sometimes dalam dunie ni, mcm2 boleh berlaku..
ape yg akn berlaku kite xkan dapat meramalnya dgn baik..
bagi aku.. hidup ini umpama pokok yang mencari air dan matahari..
pokok juga tidak tahu apa akan terjadi esok hari dan masa akan dtg..
apa yg penting, ialah meneruskan hidup..
tidak boleh leka dan selalu berusaha..
dan apa sebenarnya yang dikatakan dgn hidup ini...
bagi manusia......?


ini kisah benar yg berlaku.. aku tidak sedar apa sebenarnya yg tuhan cba sampaikan pada aku.. tetapi yang aku tahu.. ini ialah peringatan dari-Nya.. ALhamdulillah syukur~ Thank You Allah..

Bertempat di sebuah restoran berkonsepkan KOPITIAM.. aku bersama ibu dan adik prempuan ku.. sdang enak menjamu selera sambil beriang ria-bergelak ketawa.. dalam keadaan yang begitu menyeronokkan.. dtg nya seorang budak lingkungan umurnya 9-12 tahun.. dtg berhampiran ibuku dan menghulurkan senaskah buku yang tertulis Yassin dlm bhasa JAWI.. lalu aku melihat budak lelaki tersebut dari atas hingga ke bawah.. dan aku terdiam.. ini kerana aku melihat budak itu amat sempurna.. aku membayangkan budak tersebut sebgai adikku.. kerana budak tu seiras dengan baya adik lelaki ku..

kemudian.. aku bertanya~ "Adik ni dr mana?" dia tidak menjawab.. kemudian aku bertanya lagi.. "ibu adik ada kat mane??" lalu dy mnjawab "ada kat umah,, ibu baru balik dari kerja mencuci.. sy mintak maaf menggangu abg dan mak cik keluarga mkn.. tp sy ingin mintak belas kasihan dan ehsan dari makcik dan abg.. ayah sy telah meniggal dunia beberapa hari lepas.. tinggal hanya aik, sy dan ibu.. ibu tiada duit kerana ayah tiada harta untuk ditinggalkan sebelum dia pergi.. sbb itu ibu amik kerje utk membasuh.. sy anak sulung.. sy terpaksa mintak sedekah untuk meringankan beban ibu.. sy telah pon berhenti sekolah.." dan mengalir air yg halus dari celah kelopak mata budak itu..

lalu aku berbisik pada mama.. "ma.. org rase kasihan pada budak ni.. better mama bg mkan dulu kat dy mgkin sudah brapa hari dy x mkn.." dan mama order nasi grg kat situ dan mnuruh budak itu mkn.. sebelum kami berangkat.. mama menghulurkan sejumlah wang kepada budak tersebut.. lalu mama berpesan.. "adik.. adik kene bersabar.. usaha dengan lebih gigih.. makcik bangga dgn kamu yg bertungkus lumus menyara adik kamu.. dan kamu jga bersabar dgn pemergian bapa kamu.. tapi ingat dik.. hari ni kamu susah.. org y tolong kamu.. mgkin ada dan mgkin tiada.. tp ingat pesan makcik.. bila kamu senang nant.. insyaAllah.. kamu jgn lah lupa pada dunia dan yg pling penting akhirat.. Allah xkan mnguji hambanya diluar kemampuan hambanya.." lalu budak tersebut bgun dari tempat mkannya dan memeluk mama aku dan mnagis.. "terima kasih mak cik~ sy harap tuhan akan mbalas pertolongan makcik ini~ ", bisikan halusnya~. lalu kami pon meninggalkan budak tersebut dan masuk kedalam kereta..

ketika didalm kereta.. mama termenung seketika.. beberapa minit kemudian mama baru mnghidupkan enjin dan berlalu dari restoran tersebut..

disini kita dapat lihat..
jangan ingat kita sudah berjaya dan akan selamanya berjaya..
jangan ingat kita senang tuhan x kan beri kita kesusahan..
dan bila kita mndapat ksusahan..
jgnlah kamu lari dari landasan kesabaran..
tabah itu amat perlu dari pelbagai aspek..
pabila senang..
jangan sekali kali lupa pada agama dan bangsa..
berilah dgn seikhlas hati..
wlaupun sedikit pertolongan kamu..
moga2 tuhan akan membalasnya dgn berlipat kali ganda..
insyaAllah~

Saturday, BABA nyonya kopitiam, Ampang 6.40 ptg

20101022

English kah ini..??

Initial ..
as usual .. Today is .. I do not know what I want to do .. so .. I made the reckless decision to download a variety of things / software / fonts / picture / video / music and much more .. non-stop .. hehe ..

I just want to make preparation for the days of my classes before it starts .. with this .. My job will be easier to put up .. ** diKU as internet is kind of damned .. so I do not have to worry about the wait for the download to complete .. all are available with arbitrary .. its like .. pooffffttt ~ Woah! my job is already done ..

Next
normal range .. I am the type who likes to dream dreams and desires ... I like to tell relevant stories just crossed my mind .. hehe .. ape ni cahey ~~??!! =.=!

Once upon a time ..
There was a boy named Darwish .. Darwish was a boy who is very kind hearted and very obedient to his parents .. Darwish lived in a village near the resort just opened .. day by day .. Darwish became more matured .. now increased to 20 years old .. he decided to work at the resort near his house .. Darwish did not want to step out of their homes because he wanted to keep close to my beloved parents .. Darwish do so to protect his parents ..

"Darwish, O my son .. do you not want to work in the city? Looking for a better life from now?"

"Thats okay my pa .. ma .. as long as Darwish close to ma and pa .. Darwish will always be happy .."

and Darwish was working at the resort .. one day .. a visitor comes to the resort involved .. where is a woman of high status in society .. beautiful .. style .. and a problem .. the proud and arrogant .. ego .. higher self .. when she was just staying the various problems that she created .. There just is not right ..

20101015

Thingy Addictions!!

oh~ terseksanya hidup begini bila result dah kuar tp xdpat tgk result.. waaa.. btw congrats to all my class mate.. dgaq sume dapat dekan.. >.<' I told you before rite.. hehe.. now its just me yg terkontang kanting nak tgk result x dpat.. oh.. you'all know how i feel rite now.. hehe.. btw.. 21 harblan dah nak dekat.. aq semakin sebok.. maklumlah.. aq pnye list to do baru dapat achieve bbrape kerat je.. ([2 sept 2010] rujuk pada post "Ya bada Bedu") ade 2 3 lagi job need to be done.. woah.. adeh.. tterseksanya aq.. but.. aq mst ikhlas.. haha..! tbe2..



hari tu first tyme aq pegi amik bengkel JPj.. aq pegi sensorang.. adik aq tdoq plak.. so aq pegi ah Metrodriving Academy sensorang.. woah.. boring nak mAm.. nasihat aq.. kalu sesape nak g amik driving license nanti.. make sure cari kwan then baru g amik.. bawu ah x boring sgt.. tyme aq tuh.. aq g sensorang.. aq just be friend ngan makcik pkcik jew.. (ade jgak mkcik pkcik y baru amik lesen?) haha..About My PTPTN.. mcm biase lah.. lgpon aq tgah nak prepare dokumen2 y diperlukan.. so nant bile dah balik ostel.. x yah susah nak balik uma balik.. (x susah pon =.=') hehe.. nant aq nak call si ptptn hotline tuh.. nak tanye dy psal pijnjaman aq.. ah! tp dgar citer PTPTN akan jadi biasiswa kalu kite pas result ngan baik.. woah.. bygkan 7 ribu satu semester senyap2 masok poket.. hehe.. InsyaAllah.. Amin~


ade dekat 3 minggu lpas.. aq berjual beli lah ngan uncle umah sebelah nie.. memandangkn dy ni manager kat kedai Computer kat Shah Alam.. so aq tnye dy.. bleh x kalu nak beli lappy kat syrkt dy.. dy tlong belikan.. so.. uncle tu ckap boleh and cari model y aq nak and bg kat dy.. dy g servey harge ngan dealer.. then lepas seminggu.. dy call.. dy ckap lappy y aq nak tu harge dy 3,899.. waaa!! bleh kate mahal gak ah kan.. hehe.. PROCESSOR i7 ot.. then aq tanye uncle tuh.. murah sikit xleh.. then the good news.. uncle tu ckap.. sy bg harge jiran.. org len x dapat.. and lasstly.. harganya dirahsiakan and aq x pkir ape dah. janji aq dah dapat.. hahahahahah~~!!

ni lah yg aq dok uar uar kan.. INtel i7..(Turbo Boost up to 2.9Ghz) DDR3 4GB.. Nzidia GT335M Graphic 1Gb memory.. USB3.0.. Bluetooth and camera.. 4xBluRay.. Scratchproof Surface.. Windows7 Home premium.. Wireless N.. warranty 36Month.. Altec Lansing SRS Premium Sound.. 14"(LED BL).. 640 HDD e-sata..

guess wat?! bende tuh dah jadi 7 org.. hehe.. tenkieee~

20101012

10/10/10

best gilew ah tarikh nie.. mcm luarbiase je an.. an .. an.. hihi
klu ikot hati.. tarikh ni pon aq nak wat something y bleh aq engat sbgai sweet memorial ke ape ke..
tp pkiaq PKIAQ, its okay.. sbb i better find out another extraordinary date.. huahua.. btw.. that day which 10/10 tuh.. blaku jgak something.. huahua!!

just what my needs is accomplished!!

i just dont know what to babling about.. because im so hepi..

yess!!

ops!! Alhamdulillah =.="

hehe..

20101005

mcm best je nieh!!

video

gotta see this guys.. like?? love it.. dont?? back off!! hehe just kiddin.. muah! muah!